Цифрова акція солідарності #TheUnityWave від Ukraine.ua до Євробачення об’єднала українців та британців

Спільні дописи українських та британських зірок, спортсменів, політиків та навіть установ у Instagram розповідають, що об’єднує дві країни
22 травня 2023 р. 10:42

Цьогоріч Євробачення-2023 проводилося у британському Ліверпулі через війну Росії проти України. Уперше за всю історію конкурсу Євробачення проходило від імені іншої країни. Українці вдячні за таку підтримку та креативно подякували своїм британським партнерам.

Мета акції – проявити солідарність та об’єднати народи України та Великої Британії.

У соціальній мережі Instagram українські та британські зірки шоубізнесу, спортсмени, політики та навіть установи та організації роблять спільні дописи, у яких пишуть про те, що об’єднує дві країни, та закликають відкрити свої серця для України.

До кампанії приєднались Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, Перша леді України Олена Зеленська та дружина Прем'єр-міністра Великої Британії Акшата Мурті, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та державний секретар у закордонних справах, справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Джеймс Клеверлі, гурт TVORCHI та співачка Мей Мюллер, співачки Джамала та Birdy, ведучі Тимур Мирошниченко та Samantha Quek, Національна опера України та Royal Opera House, Одеський художній музей та Walker Art Gallery, Міністерство культури та інформаційної політики України та Department for Culture, Media and Sport UK, титуловані спортсменки-гімнастки Лілія Подкопаєва та Beth Tweddle.

Організатори запрошують українців долучитися до кампанії одним із двох способів:

  • Зробити Instagram-сторіз, використавши фільтр Ukraine.ua у вигляді українсько-британських сердець, додати гештег #TheUnityWave і позначити @ukraine.ua, щоб опинитися на офіційній сторінці України;
  • Зробити спільну публікацію через інструмент спільних постів в Instagram з британським другом або подругою, колегою або партнером, організацією чи компанією.

Акцію ініціювала офіційна сторінка України в Instagram Ukraine.ua, яку Міністерство закордонних справ України розвиває спільно з BRAND UKRAINE. Креативна ідея та розробка — креативна агенція Bickerstaff.734.