Україна в рейтингу U.S. News Best Countries

Україна увійшла в десятку найбільш політично впливових країн світу — рейтинг U.S. News Best Countries. Загалом Україна посіла 68 місце з 87 у рейтингу найкращих країн світу, опустившись на шість сходинок, порівняно з минулим роком.
11 вересня 2023 р. 15:04

У команді BRAND UKRAINE ми усвідомлюємо важливість системного підходу та використання даних у роботі з національним брендом. А тому, окрім наших власних аналітичних продуктів, які ми регулярно публікуємо на нашому сайті, ми також відслідковуємо дані з міжнародних тематичних звітів та рейтингів країн.

Одним із таких ресурсів є U.S. News Best Countries — щорічний загальний рейтинг найкращих країн, який вимірює їхню глобальну ефективність за рядом різних показників. Цей рейтинг наша команда проаналізувала, щоб ще краще розуміти, як змінилось сприйняття України населенням світу.

Цього року Україна посіла 68 місце у загальному рейтингу серед 87 країн, що на 6 пунктів нижче, ніж попереднього року. Цілком очікувано, що найнижчу кількість балів серед усіх категорій Україна отримала за безпеку, туризм, політичну та економічну нестабільність.

Серед позитивних висновків можна виділити те, що Україну у світі сприймають як сильну, впливову та гнучку країну. Вона посіла 14 місце в категорії «Сила», що вимірює політичну, економічну та військову значущість країн. У цій же категорії за критеріями військової потужності та політичного впливу Україна посіла 6 та 10 місце відповідно. Окрім цього, порівняно з 2022 роком, Україну стали вище оцінювати за критеріями культурної престижності (38 місце), суспільної динамічності (38 місце) та турботи про права тварин (37 місце).

Сприйняття країни за кордоном безпосередньо впливає на залучення інвестицій та можливість швидкого повоєнного відновлення. Саме тому системна робота над брендом країни має надвелике значення, особливо під час війни.

Переглянути повний рейтинг та дізнатися більше про методологію дослідження можна тут.