Семінар BRAND UKRAINE для Європарламенту та Єврокомісії

Команда BRAND UKRAINE провела семінар з протидії дезінформації для співробітників Європейського Парламенту та Європейської Косімії в межах ініціативи Nations Against Disinformation.
12 червня 2024 р. 17:30

Семінар відбувся 4 червня за партнерства та підтримки Європейського університетського інституту, Європейського Парламенту та Міністерства закордонних справ України.

Учасники обговорили:

  • Політичні загрози, пов’язані з поширенням російської дезінформації;
  • Пропаганду антиліберальних цінностей;
  • Практичні способи протидії дезінформаційним наративам Росії;
  • Міжнародну суб’єктність України в боротьбі з дезінформацією та пропагандою.

 

Аналітична команда BRAND UKRAINE також поділилася досвідом проведення досліджень у регіоні Близького Сходу та Північної Африки.

“Ми задумували ініцітиву Nations Against Disinformation як платформу для обміну ідеями та практичним досвідом саме в міжнародному форматі. Я щиро переконана, що Україна в цій дискусії — не просто об’єкт або жертва інформаційних операцій, а насамперед країна-експерт у протидії дезінформації. Навіть у найтемніші часи ми можемо та мусимо комунікувати з позиції переваг і користі, які можемо принести не лише собі, але й решті світу”, — ділиться Марина Дадінова, заступниця голови та керівниця програмного напряму BRAND UKRAINE.

Nations Against Disinformation — це проєкт, покликаний підвищити обізнаність про дезінформацію як про одну з ключових глобальних загроз для людства, щоб не допустити її подальшого посилення та поширення. Його глобальна місія — об’єднати зусилля різних країн задля кращого обміну стратегіями та практиками для боротьби з дезінформацією.